Naša ponuda sadrži najnovije linije dioptrijskih stakala visokih performansi:

-   Mineralna stakla

-  Organska stakla – dosta su tanja i lakša od mineralnih, a i tvrdoća i otpornost na grebanje su bolje nego kod mineralnih stakala. Ova stakla se takođe dosta manje lome od mineralnih, a razvijena su i organska stakla koja su nelomljiva (polikarbonati ili Trivex).

-  Foto-senzitivna stakla - nude idealnu zaštitu od sunčeve svetlosti. Na otvorenom, ova stakla se automatski zatamnjuju od 70 % do 85%, pri čemu je prirodni doživljaj boja potpun, kontrast je pojačan i imaju 100% UV-zaštitu. Preporučuje se da foto-senzitivna stakla imaju i antirefleks sloj.

Asics shoesNew Releases Nike

 

Naša posebna preporuka je nova generacija plastičnih foto-senzitivnih stakala Transitions V i Transitions VI, koja su u zatvorenom prostoru potpuno prozirna, a na otvorenom se brzo zatamnjuju, i to do 85 %, pa tako služe i kao sunčane naočare. Postoje u sivoj i braon nijansi.

Za osobe sa visokim dioptrijama u ponudi imamo specijalna tanka stakla koja su zbog svojih performansi do 50% tanja od stakala na koje ste navikli.

U slučaju presbiopije ili tzv. staračke dalekovidosti zbog nemogućnosti izoštravanja bliskih predmeta koriste se naočare za čitanje. Time je rešen veliki problem i ponovo je moguće videti oštro na blizinu. Problem je u tome što korišćenjem naočara za čitanje, gledanje predmeta na srednjim i većim udaljenostima je i dalje mutno. Problem istovremenog izoštravanja bliskih predmeta i predmeta na srednjim udaljenostima (ekran računara) vrlo uspešno se rešava dioptrijskim staklima sa dve dioptrije tzv. bifokalima u svim prethodno navedenim materijalima.

Pored bifokalnih stakala,u ponudi su i tzv. Progresive (multifokalna) stakla koja omogućavaju potpuno prirodno vidno polje na svim udaljenostima: daljini (voznja,tv i sl.), srednjoj udaljenosti (ekran računara,rad na stolu...) i blizini (oštro gledanje svih bliskih predmeta bez nepotrebnih neprirodnih pokreta glave i tela).

Antirefleksni sloj staklu pruža veću prozirnost, a osobi koja gleda kroz takvo staklo čini sliku prirodnijom, daje izuzetan komoditet gledanja, naročito za noćnu vožnju.

EMI sloj olakšava rad osobama koje su često izložene kompjuterskom zračenju.

Za zaštitu Vaših očiju od negativnog uticaja sunčevih zraka za Vas su odabrani najkvalitetniji materijali. U ponudi su i najnovije zaštite: toniranje Vaših dioptrijskih organskih stakala u opsegu od 5% do 70% u različitim bojama. Procenat zatamnjenja Vi određujete po Vašim zahtevima. Zaštite su napravljene od prirodnih boja i obezbeđuju 100% UVB i UVA zaštitu.

 

NOVO!

Ukoliko želite bolju zaštitu od sunca, Polaroid stakla smanjuju blještanje uzrokovano refleksijom sa površine (snega,mora,peska...), poboljšavaju komfor i pružaju dodatnu sigurnost.


Boje koje se nalaze svugde oko nas uz ova stakla su bogatije i potpunije!