Polarizacija

Kada se koriste obične naočare za sunce imaju efekat da samo zatamnjuju pogled. Kad se koriste naočare sa polarizovanim staklima visokog kvaliteta Vaš pogled se poboljšava.

 
Sunčeva svetlost putuje u svim pravcima. Kada se reflektuje od horizontalne površine kao što su npr. vodene površine ili asfaltni putevi, svetlost najčešće postaje izrazito polarizovana u horizontalnoj ravni. Vertikalna svetlost odgovara ljudskom oku. Ona omogućava viđenje boja i kontrasta, dok koncentrisana horizontalna svetlost stvara odbljesak, koji onemogućava čisto vidno polje. U takvim situacijama se može biti u potencijalno opasnoj situaciji (npr. za volanom).

bridge mediaPatike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers , Iicf

Opširnije...

Sunčane naočare sa dioptrijom

Ukoliko nosite dioptrijske naočare, ne znači da ne možete nositi i sunčane naočare. Dioptrijska stakla mogu biti istovremeno i sunčana. Postoji više opcija:
- obojena dioptrijska stakla (ne štite od UV zraka, čak su i štetna, ako se na njih ne stavi i UV filter)
- sunčana stakla sa dioptrijom (100% UV zaštita)
- polaroidna sunčana stakla sa dioptrijom (100% UV zaštita + eliminacija odbljeska - najkvalitetniji vid)

Bilo koja od ovih stakala mogu se ugraditi u bilo koji dioptrjiski okvir. Takođe, često se mogu ugraditi i u okvir postojećih sunčanih naočara (ako on nije prevelik i previše zakrivljen).

„Freinds & Family“ optika Vam i ove sezone nudi veliki izbor naočara za sunce. Ova optika Vam je podrška i ukoliko želite da nabavite doktor specijalista.

jordan release dateAir Jordan Shoes

Kako odabrati dobre sunčane naočare?

Mnogim ljudima je sunčana svetlost suviše jaka i zbog toga se ne osećaju komforno bez sunčanih naočara. U toku boravka van zatvorenih prostorija, ljudsko oko prima više svetlosti nego što je uobičajeno. Zdravstveni radnici tvrde da je zaštita očiju od štetnog ultravioletnog (UV) zračenja, obavezna pri svakom boravku napolju.

Sunčane naočare obezbeđuju zaštitu protiv preteranog izlaganja sunčevoj svetlosti (vidljivih i nevidljivih talasa).

Ukoliko oči nisu štićene od UV zračenja, može doći do akutnih i hroničnih oštećenja očiju – fotokeratitis (snežno slepilo), katarakta, pterigijum, oštećenje žute mrlje i karcinom oka.

Sports brandsPatike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers , Iicf

Opširnije...