Kada se koriste obične naočare za sunce imaju efekat da samo zatamnjuju pogled. Kad se koriste naočare sa polarizovanim staklima visokog kvaliteta Vaš pogled se poboljšava.

 
Sunčeva svetlost putuje u svim pravcima. Kada se reflektuje od horizontalne površine kao što su npr. vodene površine ili asfaltni putevi, svetlost najčešće postaje izrazito polarizovana u horizontalnoj ravni. Vertikalna svetlost odgovara ljudskom oku. Ona omogućava viđenje boja i kontrasta, dok koncentrisana horizontalna svetlost stvara odbljesak, koji onemogućava čisto vidno polje. U takvim situacijama se može biti u potencijalno opasnoj situaciji (npr. za volanom).

bridge mediaPatike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers , Iicf

Unikatna Polaroid stakla sadrže vertikalni filter koji efikasno blokira horizontalno svetlo. Polarizovana Polaroid stakla propuštaju samo odgovarajuću vertikalnu svetlost, stvarajući na taj način vidno polje bez odbljeska sa prirodnim bojama i kontrastima

Nošenje Polaroid polarizovanih naočara za sunce omogućava:
–    pogled bez odbljeska
–    čiste kontraste
–    prirodne boje
–    smanjeno naprezanje očiju
–    100% UV zaštita

Svi ovi faktori dovode do odličnog komfora za oči i utiču na nesmetanu povećanu koncentraciju. Koristi ovih naočara su mnogobrojne. Naročito ih je korisno nositi u slovima kada je pojačana refleksija svetlosti, tokom vožnje, pored vodeih površina ili na snegu.


 Jednom kada probate Polaroidove sunčane naočare više nikada nećete nositi obične naočare za sunce.

O "staklima"

Polaroid polarizovana stakla prave se od velikog broja funkcionalnih elemenata koji su pažljivo spojeni kako bi se postigao optički proizvod visokog kvaliteta.


Osnovni element polaroid "stakala" koje je formirano u vidu sendviča, napravljenog od posebne vrste plastike, je polarizovani filter koi se nalazi u centru. Sa obe strane ovog filtera nalaze se UV absorberi koji blokiraju 100% štetno UVA, UVB i UVC zračenje. Posle ovog sloja je sloj koji naočarima daje čvrstinu i na kraju je sloj koji ne dozvoljava da se lako izgrebu.